Hirdetés bezárása

A böngészés az egyik legfontosabb ok, amiért a telefon mobil adatforgalmat használ. Ez a legnépszerűbb böngésző világszerte. Chrome Sok mindent a háttérben csinál, betölti az oldalakat, mielőtt megérintenéd őket, de ha egyet sem nyitsz meg, akkor adatvesztés történik. A mobilszolgáltatók gyakran emelik az előfizetéseik árait, ezért érdemes figyelni a böngésző viselkedését. Ha azt szeretnéd, hogy az adatcsomagod hosszabb ideig tartson, Módosítsa ezt a négy beállítást a Chrome-ban.

Kapcsolja ki a weboldalak előtöltését

A weboldalak előtöltése egy olyan módszer, amellyel Chrome Megjósolja, hogy mit fogsz ezután tenni, és reagál rá, mielőtt bármilyen műveletet végrehajtanál. Ez a funkció előre betölti az oldalakat vagy oldalrészeket az alapján, hogy a böngésző szerint mire fogsz kattintani.

Ez akkor történik, amikor a Google-ben keresel, vagy egy linken megállsz. A sebességről van szó. Mire rákattintasz a linkre, az oldal már félig kész a böngésződ memóriájában. Ez azt is jelenti, hogy adatot pazarolsz valamire, amit talán soha nem nyitsz meg. A funkció kikapcsolásához:

  • A Chrome kezdőlapján koppintson a hárompontos ajánlat.
  • Válassz egy lehetőséget Beállítások.
  • Érintse meg a lehetőséget Adatvédelem és biztonságvédelem.
  • Válasszon ki egy elemet Oldalak előtöltése.
  • Kattintson "Nincs előterhelés".

 

Kapcsolja ki az adatforgalmat a háttérben

Chrome az egyik legerősebb mobilböngésző, de ennek az erőnek ára van. Még akkor is, ha nem használod aktívan, az alkalmazás újratölti a nyitva hagyott lapokat. A dinamikus tartalom amint újracsatlakozol az internetre, betöltődik. A viselkedés kikapcsolásához kövesd az alábbi lépéseket:

  • Hosszan nyomja meg az ikont Chrome a kezdőképernyőn vagy az alkalmazásfiókban.
  • A jobb felső sarokban koppintson a lehetőségre bekarikázott i betű.
  • Érintse meg a lehetőséget Mobilní adatok.
  • Kapcsolja ki a kapcsolót Engedélyezze a háttérbeli adathasználatot.

 

Fájlok zárolása cookazaz harmadik felek

Fájl cookie egy kis szöveges fájl, amelyet egy webhely hoz létre és tárol a böngészőjében. Fájlok cookazaz első oldal (tehát a Google) hasznos beállításokat tárolnak, például a bejelentkezési adatait vagy a nyelvi beállításokat. Fájlok cookazaz külső hirdetési vagy nyomkövető szolgáltatásokból származó harmadik felek, amelyek lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy nyomon kövessék Önt az interneten.

Amikor egy oldal betöltődik, a böngésző csatlakozik harmadik fél szervereihez, és fájlokat küld cookazaz, és letölti a hirdetéseket, valamint a nyomkövetőket és a szkripteket. Fájlok cookHarmadik féltől származó bővítmények törlése a Chrome-ban:

  • Kattintson hárompontos ajánlat.
  • Válassz egy lehetőséget Böngészési adatok törlése.
  • Kattintson a gombra Tiszta adatok.

 

Eszközök közötti szinkronizálás megszakítása

Chrome Alapértelmezés szerint tükrözi a webes tevékenységeidet az összes eszközödön. Amikor meglátogatsz egy oldalt és könyvjelzővel megjelölsz egy tartalmat, az alkalmazás feltölti azt a Google-fiókodba. Ugyanez a könyvjelző jelenik meg a táblagépeden vagy laptopodon is, amikor… Chrome amit használsz. Ugyanez vonatkozik az előzményeidre, könyvjelzőidre vagy mentett jelszavaidra is. Bár minden kérés apró, naponta sokszor előfordul, és a teljes használat összeadódik. A szinkronizálás megszakításához:

  • A kezdőlaponragassz rá fiókja ikonjára.
  • Koppintson ismét a fiók ikonjára.
  • Kapcsold ki azoknál az elemeknél a kapcsolókat, amelyeket nem szeretnél szinkronizálni az eszközök között..

A mai nap legolvasottabb

.