Google Photos-da üz tanıma funksiyası ilk baxışdan tamamilə möhtəşəmdir. Tətbiqi açın, "İnsanlar və Onların Ev Heyvanları" bölməsinə toxunun və saniyələr ərzində uşaqlarınızın, partnyorunuzun, valideynlərinizin və ya ev heyvanlarınızın bütün şəkillərini bir yerdə görəcəksiniz. Süni intellekt alqoritmləri minlərlə fotonu ələkdən keçirib inanılmaz dəqiqliklə qruplaşdıra bilər.
Amma mən bunun çox vaxt çox qıcıqlandırıcı bir problemlə qarşılaşdığını gördüm. Qalereyada tətillərdən, konsertlərdən və ya əyləncələrdən şəkillərə baxanda Photos mənə yaxın dostlarım arasında tamamilə tanımadığım insanların üzlərini göstərməyə başladı. Arxa planda yoldan keçən biri, əlamətdar bir yerdə təsadüfi bir turist və ya restoranda qonşu masada oturan bir şəxs - hamısının albomda öz ikonası var idi, sanki ailə üzvləri idilər. Uzun müddət bu qıcıqlandırıcı problemin həllini axtardım və nəhayət tapdım. Bu funksiya sadəcə tətbiqə hansı üzlərlə həqiqətən maraqlandığınızı və hansılarını birdəfəlik görməməzlikdən gəlməli olduğunuzu öyrədir.
Sizi maraqlandıra bilər
Şəkillərdəki üz tanıma alqoritmləri insan üzlərinin aydın konturlarını tapmaq üçün kitabxananızı daim skan edir. Əgər izdihamlı yerlərdə şəkil çəkirsinizsə, süni intellekt tez-tez arxa planda təsadüfi bir piyadanı belə adlandırmaq və təşkil etmək istədiyiniz birini müəyyən edəcək. Nəticədə, ailəniz və dostlarınızla birlikdə yavaş-yavaş əsl xatirələrinizə çevrilən anonim üzlərlə dolu dağınıq bir qalereya yaranır. Ən azından mənim üçün belə oldu.
Şəkillərdə istənməyən üzləri necə gizlətmək olar
Fotoları əl ilə silmək və ya üz tanıma funksiyasını söndürmək məcburiyyətində deyilsiniz. Tərtibatçılar tətbiqdə istənməyən üzləri xatirələrdən silmək və şəkilləri itirmədən qruplaşdırmaq üçün incə bir yol yaratdılar. Necə edəcəyiniz aşağıdakı kimidir:
- Google Foto tətbiqini açın və sekmeye keçin Sbirki.
- Bölməyə klikləyin İnsanlar və onların heyvanları.
- Yuxarı sağda vurun üç nöqtə simvolu və bir seçim seçin Xatirələrdəki insanları idarə edin.
- Basın "Üzləri seçin"Bloklanmış bölməsində(A).
- VO üzləri seçin ki, Onların başqaları ilə birlikdə qrup şəkillərində və ya xatirələrdə görünməsini istəmirsiniz.
- Basın "Bitdi".
Bloklanmış üzlər "Xatirələrdəki İnsanlar" səhifənizdə görünəcək. Əgər onları blokdan çıxarmaq istəyirsinizsə, sadəcə üzün yanındakı x işarəsinə toxunun. Üz tanıma funksiyası ilə qalereyam artıq təmizdir və dəyər verdiyim insanların xatirələri ilə doludur.